Navigatie                     

     

        Stimați membri ai comunității noastre academice,

       Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când Universitatea „Ovidius” din Constanța, așa cum este ea cunoscută astăzi, și-a deschis porțile pentru primii săi studenți, fiind înfiinţată prin eforturile unui grup de intelectuali entuziaşti din municipiul nostru, cu acordul autorităților centrale.

      Aceasta este moștenirea importantă pe care clădim viitorul comunității noastre academice! Avem datoria să o prețuim și să transmitem mai departe valorile care ne definesc.

      Suntem astăzi o comunitate academică puternică, din care fac parte 18.000 de cursanți, cadre didactice și personal auxiliar, o comunitate unită, cu specializări diverse, dar împărtășind valori comune, fundament al drumului către excelență în prezent și viitor.

      Ne propunem ca împreună să păstrăm Universitatea „Ovidius” din Constanța pe locul întâi în opțiunea tinerilor la nivel regional, și printre primele din țară, să le oferim oportunitatea de a studia și de a se dezvolta în cadrul unei instituții dinamice, relevante, la cele mai înalte standarde academice, puternic implicată în comunitate și capabilă să ofere răspuns tuturor nevoilor de cunoaștere și profesionalizare ale prezentului și viitorului.

       Vom îmbina tradiția cu inovația, consolidând programele de studii performante și promovând, totodată, altele noi, aliniate cu tendințele tehnologice ale momentului. Ca și până acum, fiecare tânăr care devine parte a universității noastre va beneficia de un învățământ de calitate, centrat pe student, cu atât mai mult cu cât noul context pe care îl traversăm impune utilizarea resurselor digitale de învățare, a celor mai moderne tehnologii informatice și platforme online.

      Traversăm împreună o situație fără precedent, o criză globală care afectează viețile și activitatea fiecăruia dintre noi, dar pe care am convingerea fermă că o vom putea depăși cu bine unindu-ne eforturile.

      Deși întâlnim incertitudine la tot pasul, capacitatea de adaptare, reiterarea unor modele vii și aderarea la valorile fundamentale pe care este clădită comunitatea noastră academică reprezintă avantajele certe pe care mizăm în drumul către reușită.

       Împreună vom putea depăși provocările acestor momente și ne putem îndeplini misunea academică – arătând respect față de cunoaștere și inovare, responsabilitate, pragmatism, eficiență, integritate profesională.

       Putem clădi un viitor solid, păstrând și întărind valorile ovidiene!

 

Cu încredere și solidaritate,

Conf.univ.dr. Dan-Marcel ILIESCU,

Rector